Hoe u zich gemakkelijk kunt afmelden van een mailinglijst

Het is niet ongebruikelijk dat gebruikers zich hebben aangemeld voor een nieuwsbrief of mailinglijst die ze niet langer willen ontvangen. In Gmail kan het afmelden van een e-mail met slechts één klik worden voltooid! Dat klopt – u hoeft het bericht niet eens meer te openen.

Hoe u zich gemakkelijk kunt afmelden van een mailinglijst

5 manieren om uzelf van een e-maillijst te verwijderen.

1. Zoek de e-mail.

Dit kan gedaan worden door in je inbox te kijken of naar je map met verzonden items te gaan en een bericht te vinden waarvan je weet dat het uit die lijst komt.

Als er meerdere e-mails zijn, moet u ze mogelijk allemaal afzonderlijk openen (de afmeldknop zou alleen moeten verschijnen bij het bekijken van een afzonderlijke e-mail).

2. Bekijk de e-mail.

Sommige e-mails hebben mogelijk ook een link om je uit te schrijven in hun tekst, maar als dat niet het geval is, moet je er misschien een beetje voor graven. De afmeldknop bevindt zich meestal onderaan elk bericht en zou iets moeten zeggen als: “Afmelden voor deze lijst”. Als u op die link klikt, komt u op een pagina waar u zich kunt afmelden.

Sommige andere e-mails hebben mogelijk ook een knop “uitschrijven” bovenaan de e-mail, die gemakkelijk te vinden is. Als er niet zo’n label of knop in uw lijst met bericht staat, zorg er dan voor dat het van een gerenommeerde organisatie is en klik op de afmeldlink onderaan de e-mail.

3. Volg de aanwijzingen.

Sommige berichten hebben een bevestigingspop-up die verschijnt met de vraag of je je echt wilt afmelden voor deze lijst, en andere kunnen je vragen om je e-mailadres in te voeren of in te loggen voordat je verder gaat. Let op deze waarschuwingen! Ze zijn er met een goede reden en u kunt het beste niet doorgaan met afmelden als u het niet zeker weet.

4. Bevestig uw beslissing.

Voor sommige berichten moet u een bevestigingscode invoeren die wordt verzonden naar het e-mailadres dat bij de lijst staat. Deze methode, hoewel meer veiligheidsbewust dan het invoeren van een e-mailadres of inloggen, kan lastig zijn als u niet zeker weet of u zich wilt afmelden en wilt bevestigen voordat u doorgaat.

5. Doe het harde werk.

Als je nog steeds niet zeker bent van je beslissing om je af te melden, ga je gang en scrol je door elke e-mail uit deze lijst die ooit naar je is verzonden (tenminste al die e-mails in je inbox) en zoek naar een link of knop onderaan met het label “uitschrijven”. Als je het nog steeds niet kunt vinden, probeer dan in de map met verzonden items te kijken of het e-mailadres van deze lijst te googelen. Houd er rekening mee dat er meerdere e-mails kunnen zijn en dat deze afzonderlijk moeten worden geopend (uitschrijfknop verschijnt alleen bij het bekijken van een individuele e-mail), dus dit kan enige tijd duren, afhankelijk van het aantal berichten dat u heeft.

Leave a Comment